« Välkommen! | Main | Leva kropp och själ »

July 03, 2006

Comments

Ulla

Måste bara få tipsa om böckerna Lever du av Christer Holm (mentor) och Dina tankar är ditt liv av Christer Holm (samma) och Rosita Carlsson (välkänt medium).

Böckerna är väldigt givande och får en att mer eller mindre vakna upp och se hur man faktiskt lever.

Ett bra boktips till dig som vill unna dig lite livslycka, eller varför inte ge det till någon i julklapp?

g

www.bestofg.se

g

Lycka för mig är ett par nya skor, en god natts sömn, god mat, kärlek. Kort och gott en meningsfull vardag!

Zelda


Nyfiken på WabiSabi ?

wabisabi.blog.com

Med kärlek,

Zelda.

Natalie

Stockholm i solens ljus!

Idag var jag ute och gick mitt inne i stor staden Stockholm. Det var varmt och skönt. Folk gick omkring med en glass i handen och andra med något kallt att dricka. Det satt folk på konsert trappan och snackade och vissa satt även och mumsade på den färska frukten de köpt på Högtorget, precis framför dem. Längs kajen satt folk och bara njöt av solen. Det är en gemenskap som är svår att beskriva med ord, man måste uppleva den!

Jag brukar gå och sätta mig på en bänk eller bara gå omkring och bara titta på folk. Det är väldigt intressant att studera folk. Det finns ingen som är den andra lik, vilket är helt fantastiskt!

När jag sitter där på bänken ser jag människor med olika stilar, jag ser folk som rusar förbi, folk som går lugnt och sansat, folk som är glada, arga, ledsna, förvirrade, förväntansfulla, längtansfulla och förälskade. Det är så otroligt underbart att bara sätta sig ner, ta några djupa andetag och studera miljön runt omkring sig.

Om man inte orkar med allt folk kan det även vara skönt att åka ut på Djurgården och sätta sig någonstans och se ut över vattnet. Medan man sitter där springer kanske någon joggare förbi eller kanske går en mamma med en barnvagn förbi. Det är ett bra sätt att få lugn och ro och bara tänka.

Jag brukar oftast tänka på hur tacksam jag är över saker och det är vid sådana här tillfällen som man känner att livet är ganska bra trots allt.

Bara att komma ut i naturen och höra fåglarna kvittra och ett barns skratt är nyttigt. Att komma bort ett tag ifrån det som tynger en. Att bara ta hand om sig själv ibland kan vara guld värt och det känns otroligt skönt att rå om sig själv.

Vissa saker är värt att tänka på! Våga uppskatta saker här i livet och var tacksam!
Det här är något som gör mig lycklig!

Stora kramar

Rebecka

Det var många tänkvärda rader om lycka!

Jag tror att lycka är en blandning mellan att hitta balans i livet och fortsätta sin strävan efter utveckling och hålla sinnet öppet och nyfikenheten levande. Det både en utmaning att våga ta ansvar, och släppa på allvaret ibland och bara leka. En källa till lycka för mig är naturen och den underbara känslan av att umgås med människor som man tycker om. Samtidigt tycker jag det otroligt roligt att ständigt lära mig nya saker och uppleva både fysisk och psykisk njutning! Ni är välkomna att fortsätta diskussionen om lycka på http://livsinspiration.blogspot.com som handlar om hur vi hittar inspiration till att leva det liv vi verkligen vill.

Rebecca

Lycka för mig är att känna mig uppskattad. Att finnas till för mina vänner. Att lyssna, ge råd och känna att jag kan finnas där för någon som behöver mig. Att sprida glädje och att få andra att må bra. ge stöd. det är min lycka, det mår jag bra av.

Solis

Lycka ... det är att ha funnit kärleken vid 50 ;-) Det ojämförligt största som hänt mig som kvinna.

Nina på Johangården

För en stund stod världen stilla
solen värmde mig i nacken
på den första gångvägen
där jag oftast går
i vintertid
hade solen lockat fram
den första asfaltfläcken

För en stund stod världen stilla
luften var krispig och ljum
snön knarrade försynt under skorna
fåglarna tillbad solen
ingen vind
blå himmel

För en stund stod världen stilla
högt högt uppe
korsade de knappt synliga planen
varandras väg
ritade vita streck i skyn
som sakta flöt ut mot det blå

För en stund stod världen stilla
ingen annan än jag och hund
var ute
alldeles tyst
och underbart lugnt och stilla
fick en förunderlig hastig
inblick i mig själv

För en stund stod världen stilla
tyst
förundrad
förstummad
skimrande
unik
som ett paradisets paradis

För en stund stod världen stilla
sen
revs stillheten bryskt mitt itu
av tre bilar
världen darrade till
och så var stillheten borta
någon annanstans

men

för en stund stod världen stilla
alldeles skimrande
och underbart förvårsvacker

åh, jag älskar dessa små stunder
när allt stillnar
för några sekunder

önskar

att det kunde hända oftare
och längre stunder
för att få ro
i min själ
och kropp

ro...

Snöprinsessan

Solsnö
Som glest fallande snö som glittrar i solen.

Skimrar och glimrar. Som mina tankar. De skimrar till och lyser upp. Mina tusentals tankar. Varje dag gör de tjänst, utan att kräva betalt eller annat än att jag lyssnar till dem.

Jag sträcker ut min hand och låter dem sakta och mjukt landa - beundrar dem för dess skönhet och bevarar dem i minnet. Skriver ner en del av dem, gömmer dem i mitt hjärta. Målar andra eller fotograferar dem.

Som glest fallande snö som glittrar i solen.

Jag är glad över alla mina tankar, snöglittertankar. Vad vore jag utan mina glimrande tankar och tankefrön. Inget.

Tänk om någon annan fått mina tankar istället för jag. Usch, vad hemskt. Jag är så nöjd med mina tankar och ord. Kunde inte fått bättre.

Utan mina solsnötankar vore jag inte jag, helt enkelt. Då vore jag inte snöprinsessan med en härlig bakgrund... Tänk vad lyckat att jag blev just jag, trots allt jag upplevt.

Det är lycka det!

Precis som sakta dalande glest snöfall i solskenet.

Malin

Lycka är att vara nöjd, älskad och att få älska. Att få vara med min familj, min son framför allt - jag är med honom massor! Också god hälsa. DET är lycka för mig, inte jobb, pengar - det går liksom djupare än så. Jag vet mitt eget värde, behöver inte prestera utåt, för den stora världen att beskåda. Jag vet, uppskattar och sätter värde på vad jag har och vill - det är lycka. KRAM!

Katarina på Inspirationsbloggen

Att göra medvetna val i livet tycker nog de flesta är viktigt. Jag och många andra tänker då främst på val av utbildning, val av jobb, val av partner, val av hus och andra "stora" val. Det jag tycker är spännande är att tänka att livet består av ögonblick. Just nu är livet och just nu kan du göra ett val. Vi gör tusentals val varje dag som kanske är viktigare än de "stora valen" egentligen. Tyvärr tror jag att de flesta av dessa "vardags-val" sker per automatik. Att leva i nuet på ett bra sätt det är en konst. Att vi lever i nuet, det är ett faktum.

Jag tror att det är små och effektiva förändringar det handlar om för att leva i en mer medveten närvaro. Detta är några tankar:

>> Jag tror att det handlar mycket om att lyssna på sig själv, vara uppmärksam på vad som känns innuti. Lita på din intution och på dina känslor när du gör dina val.

>> Det är värdefullt att "checka av" om det jag gör just nu är det jag vill eller om det sker per automatik: var det ett medvetet val att sätta sig i soffan och blippa eller var det en vana? Vad vill jag göra?

>> Jag tror också det ger mycket att tänka på (och öva upp för det går) att använda alla sina sinnen: testa två av dem direkt: Vilka dofter känner du? Lyssna - vilka ljud har du runt omkring dig just nu?

>> Ännu en bra sak är att försöka ha ordning inom sig, att avsluta projekt, att göra sig av med diverse energitjuvar (ex ilska mot någon, skuldkänslor, irritationer osv.).

>> Att skapa lugn för sig själv genom avslappning, meditation eller bara en lugn stund också utrymme för tankar som behövs för att göra bra val.

>> Slutligen tror jag att det är så otroligt grymt viktigt med mål, det är så sanslöst viktigt tänker jag, så ska skriva om det på min blogg...

Nina på Johangården

Lycka är att njuta av och bli glad och avspänd av den mentala träningen och avslappningen. Den är guld värd och jag är så glad att jag hittade kursen som ledde mig in i detta himmelrike.

Katarina på Inspirationsbloggen

Jag kan inte sluta att förundras och njuta av den insikt som kom till mig för ett tag sedan. Det är så självklart men kändes så fantastisk när jag verkligen insåg: Den viktigaste relationen jag någonsin kommer att ha, den relation som är den enda garanterat livslånga - den relationen är med mig själv. Det är ju så otroligt viktigt och spännande. Det är därför jag är helt såld på psykologi - där kan jag lära mig mer om mig själv, där kan jag förstå hur det kommer sig att jag tänker, reagerar och känner på ett visst sätt. Jag försöker hela tiden att behandla mig själv på ett schyst sätt, inte fördöma, inte säga elaka saker om mig själv eller min kropp utan istället ge komplimanger, stöttning, nya chanser och skratt och leenden till mig själv. Jag kan inte styra någon annan människa, men när det gäller mig själv är det jag som gör valen. Jag har valt lycka, positivitet och kärlek. Det är ditåt jag hela tiden strävar. För att nå hit känner jag kärlek till mig själv precis som jag är.

Nina på Johangården

Lycka är att aldrig hamna i utbrändhetens träsk.

Nina på Johangården

Lycka är att ha hittat tillbaks till det lilla och sakta framskridande livet. Att se människor, djur och natur istället för att ha det som en kuliss som susar förbi.

Lycka är att gå ute med mina två hundar. För i naturen känns det allra bäst. Då stressar jag av och är mig själv.

Lycka är att faktiskt kunna ha två underbara hundar som tagit mig ut i alla väder oavsett hur jag mått. När det var som värst med utbrändheten kom jag mig inte ut genom ytterdörren. Men hundarna gav mig anledning. Hundarna tröstade mig, lyssnade på mig, gick med mig ut, gav mig kärlek och värme som bara en kär hund kan. Tack hundarna för all hjälp under min utbrändhet.

Nina på Johangården

Lycka är även att inse att det händer saker i kampen för att komma tillbaks i livet efter en besvärlig utbrändhet.

Att ur askan och spillrorna kliva upp och hitta sitt jag igen. Det nya jaget som förhoppningsvis är lite mer omtänksamt om mig och mitt. Som inte låter mig rusa in i någon vägg i hundraåttio.

Carl Martin Strandberg

Allt jag kring mig byggt upp kan i ett ögonblick försvinna. Hela min tilvaro, lyx och välfärd. Min vardag. Min livsstil. Mina plasma. Mina bilar. Alla andra teknikgrunker som omger mig jämt och ständigt, blippar och piper och jagar mig. Men en sak har jag som ingen kan utmäta, beslagta eller sälja på auktion, mig själv, min drivkraft och ständiga hunger på framgång.

Nina

Lycka kan vara så mycket...

ibland är det lycka att få en liten stund av fullkomlig tystnad i det vardagliga bruset

Cattis

LYCKA DET ÄR VÄLL HELT ENKELT ATT FÅ LEVA!!

Lena

LYCKA…
innebär det inte helt enkelt
att vara nöjd!?
Istället för att hela tiden sträva efter
något annat, något ”bättre”.

Vad önskar du dig mest av allt??
Den frågan ställs ibland till slumpvist utvalda personer.
En del svarar spontant ”en semester”, ”en bättre bil”,
”att Sverige ska vinna fotbolls-VM.”
Andra tänker till lite mer
och kommer med de ”rätta” svaren:
"Fred på jorden och att min familj får vara frisk."
Och självklart är det allra viktigast.
Jag vill inte verka ”hurtig”, man är inte en sämre människa
för att man vill att favoritlaget ska vinna. Det handlar mer om att kunna se saker i deras rätta proportioner, och inse att världen inte rasar samman för att t.ex. fläcken på tröjan inte går bort.
Det är bara synd att det ibland ska behöva inträffa katastrofer för att vi ska inse det...
Hur många är det inte som rusar genom livet
utan att se sig omkring?
Svisch! – oj, nu är det fredag igen!
Svisch! – så var den semestern slut!
Svisch! – plötsligt är barnen stora!
Svisch! – jag är över 40 och har fortfarande inte bestämt
vad jag ska bli när jag blir stor…
Stopp! – stanna!! – när hände allt detta???

Det här blev väldigt tydligt för mig våren 2002.
Jag, som alltid varit så rädd för allting,
hade alltför länge viftat bort
det som egentligen var det största hotet,
nämligen Jag Själv!
Jag minns att jag såg allt så tydligt.
Träden som slog ut alltmer för varje dag.
Snödropparna i gräsmattan.
Körsbärsträdens underbara blommor.
Och plötsligt – insåg jag:
Tänk om…. det är sista gången….
Tänk om… aldrig mer…
JAG VILL UPPLEVA DETTA FLER GÅNGER!!!
Den sommaren var inte rolig.
Jag orkade ingenting.
Alla var ledsna.
Min aceton-doftande andedräkt var ett bevis
på att min kropp börjat förbränna de inre organen.
Jag – var – rädd!!
Det har varit en lång vandring,
och jag är inte riktigt framme än.
Jag har passerat skylten där det står
FRISK.
Jag har passerat skylten där det står
FRI FRÅN ÄTSTÖRNINGAR.
Men jag har en bit kvar att gå innan jag når målet:
FRI FRÅN DET FÖRFLUTNA!!
Längs vägen ser jag mig omkring, och varje vår
tittar jag på de blommande träden och tänker:
”Ännu en gång får jag uppleva det!!”

VARDAGSLYCKA!
Allt det där ”lilla” vi har runtomkring oss
trots att vi sällan lägger märke till det,
men som ändå är det viktigaste av allt.
LYCKA!
Att familjen mår bra.
Att få skratta och ha roligt.
Att tillsammans få uppleva många vårar!!
Och - självklart - fred på jorden.

Skrattrynkor går inte att köpa…


Katarina på Inspirationsbloggen

*** Kul med Leva bloggen!*** Hoppas att den blir välbesökt! Tidningen är kanonbra i alla fall! Jag skriver om Vardagslyx, personlig utveckling, lycka och mycket mer på min Inspirationsblogg! Spana in den!

http://inspirationsbloggen.blogspot.com/

The comments to this entry are closed.